Ergernissen telefoonverkeer deel 2

In ons vorige blog hebben we de eerste ergernis van het telefoonverkeer onder de loep genomen vanuit het perspectief van onze kleinschalige telefoonservice. Omdat we elke dag kritisch zijn op onze dienstverlening, vinden we leuk om deze ergernissen vanuit onze kant te belichten. Geen mooie verkooppraatjes maar een eerlijke mening!

Niet uit laten praten

Je zou zeggen dat een beller uit laten praten een fatsoenkwestie is. Maar toch zijn er in onze praktijk soms voorbeelden te noemen dat het een spagaat is. Laat je iemand zijn of haar levensverhaal doen om na vier minuten te zeggen, u heeft toch meneer of mevrouw X nodig. Dit zijn altijd lastige overwegingen die we on-the-job maken. Maar onderbreken op een nette en tactvolle manier doet  geen afbreuk aan het gesprek.

Ondeskundige (callcenter) medewerkers

Dit is voor ons een serieuze allergie. Vaak wordt een telefoonservice onder de noemer callcenter geschaard. Oneens!!  Ons doel is als collega te fungeren van onze klant. Ondeskundig willen wij ons daarom zeker niet noemen. Voor ons heeft dit alles te maken met het serieus nemen van ons beroep als telefonistes van een telefoonservice. Wij verdiepen ons dusdanig in het bedrijf waar wij de telefoon voor opnemen, dat de bellers nagenoeg nooit doorhebben dat ze een telefoonservice aan de lijn hebben. Maar toch gebeurt het een enkele keer; “Ik hebt toch niet zo’n callcenter aan de lijn”.

Ergernissen telefoonverkeer deel 2

Je zou ook interesse kunnen hebben in