Ergernissen telefoonverkeer deel 3

Niet nagekomen terugbelbeloften

Doen wat je belooft wekt vertrouwen! Daarom spreken wij met onze klanten van onze telefoonservice af binnen welk tijdsbestek ze terugbellen, zodat de beller weet waar hij/zij aan toe is. Maar ook dan gebeurt het nog wel eens dat onze opdrachtgever om wat voor reden dan ook nog niet teruggebeld heeft. Belangrijk is dan om de beller te herkennen (persoonlijk), begrip tonen en mocht het nodig zijn excuses aan te bieden.

Achtergrondgeluiden

Achtergrondgeluiden leiden af van het gesprek. Het is bij ons stil! Maar helemaal stil elke minuut van de dag; Nee. Onze koptelefoons halen veel omgevingsgeluiden weg, dat scheelt al enorm.

Geen begrip tonen

Begrip is een toverwoord. Hoe boos een beller ook is, begrip voor het gevoel van de beller haalt de scherpe kantjes van het gesprek. Ook wij hebben boze, geïrriteerde bellers aan de telefoon. We luisteren naar ze, we tonen begrip, geven aan dat we de boodschap nogmaals onder de aandacht brengen bij de juiste persoon. Als wij het als een belangrijk telefoontje inschatten, dan gaan wij na bij onze opdrachtgever of ze al teruggebeld hebben.

Ergernissen telefoonverkeer deel 3

Je zou ook interesse kunnen hebben in