Wij veranderen mee, ook op Nationale Secretaressedag

U was ‘m toch niet vergeten, die Nationale Secretaressedag? Ook vandaag is het weer zover, op de derde donderdag van april. Wat extra aandacht voor ons werk als freelance secretaresse is mooi meegenomen, vinden we bij Management Support Tilburg. Toch richten we ons liever op de inhoud. En veranderen we mee met ons vak.

U herinnert zich de floppydisk vast nog wel. Die buigzame en later hardplastic diskette met daarop uw belangrijke informatie. Nog maar zo’n twintig jaar geleden leverde de secretaresse op zulke floppy’s haar werk aan. Later verliep dat via e-mail. En kijk eens waar we nu staan, met alle automatisering om ons heen. Beheer van agenda’s verloopt via smartphones, slimme software maakt van taken die ooit veel tijd kostten slechts secondewerk. Reuze handig allemaal. Maar het zorgt er ook voor dat onze rol als freelance secretaresse snel verandert.

Secretaresse van toen is niet meer

Sommigen denken zelfs dat het beroep van secretaresse volledig verdwijnt. En misschien is dat ook wel zo, als we uitgaan van waar de secretaresse ooit voor stond. Een wat afwachtende houding, reactief in plaats van actief handelen: die secretaresse is inderdaad niet meer. In plaats daarvan staat ze nu heel anders in het werkveld, dankzij een verbreding en verdieping van haar vak. Ook heet ze tegenwoordig soms officemanager. Of personal assistent. Zelf houden wij het bij Management Support Tilburg op freelance secretaresse, die zoveel mogelijk de opdrachtgever ontzorgt. En dat met flink wat eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig en flexibel.

Kansen en prioriteiten

Als u het ons vraagt, loopt de moderne secretaresse mee met de veranderingen in haar vak. Grijpt ze kansen waar het kan, denkt ze mee en werkt ze zich snel in. De secretaresse anno 2018 stelt prioriteiten, begrijpt waar die voor de opdrachtgever liggen en beseft dat haar vak nog altijd mensenwerk is. Want automatisch inplannen of niet, als partijen snel bij elkaar moeten komen is het nog altijd de secretaresse die mag puzzelen en daarvoor een beroep doet op ieders goede wil.

Uw freelance secretaresse?

Zoals wij denken over de moderne secretaresse, zo werken wij ook wanneer u ons inschakelt als uw freelance secretaresse. Ongeacht of u dat doet voor een eenmalige opdracht of voor ondersteuning op structurele basis. Want veelzijdig en breed inzetbaar: ook dát is de secretaresse van deze tijd.

Wij veranderen mee, ook op Nationale Secretaressedag

Je zou ook interesse kunnen hebben in